Foto
Scentburners
Hallo!
Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over Scent chips. De meeste mensen denken bij Scent chips aan geurige waxblaadjes in een brander. Maar eigenlijk is Scent chips een merk. Scent chips zijn kleine blaadjes van wax en geurige olie. Als je een scent chip in een brander legt en een theelichtje onder de brander zet smelt het blaadje en komt er een lekkere geur vrij.
Foto
Brander aan en laten smelten
Foto
'Chippasta' eruit pakken
Toen ik foto's wilde gaan maken zat er nog een chip in de brander dus leek het me handig om ook meteen te laten zien hoe ik de chips altijd verwijder. Deze chip heb ik een tijdje geleden aangehad, alleen de geur was er inmiddels af dus ik wilde een nieuwe chip gaan branden. Wat ik dan altijd doe is de brander aanzetten, zodat de oude chip helemaal vloeibaar is geworden. Dan blaas ik het kaarsje weer uit zodat de chip langzaam hard wordt. 
De chip wordt eerst aan de zijkant harder dus dan ga ik die randjes alvast naar het midden toe duwen zodat de zijkanten loslaten. Als dan ook het midden smelt kun je de pasta er heel makkelijk uitpakken. Let op! Het binnenste kan nog vloeibaar zijn. Als het vloeibaar is dan is het heel erg warm. Doe voorzichtig en zorg dat je je vingers niet brandt! Als je de pasta eruit hebt gepakt kun je de brander schoon maken.
Scent chips zelf zegt dat je het beste het kaarsje even aan kan zetten zodat de onderkant smelt en dan alles eruit pakken. Bij mij werkt dit niet. Het is dan half vloeibaar en dan moet je met een lepeltje in die brander lopen duwen, dat werkt niet en je krijgt er beschadigingen van je brander door.
Foto
Nieuwe chip kiezen
Foto
Theelichtje in de 'bodem'
Als je brander weer schoon is kun je een nieuwe chip kiezen. De chips kun je bewaren een hele mooie boxen van Scent chips. Ik bewaar ze gewoon in het doosje waar je ze in koopt. Scent chips verkoopt nu volgens mij zo'n 36 gewone geuren en 36 speciale geuren. In totaal dus 72 geuren! Genoeg keuze voor iedereen! Ook de branders zijn er in veel verschillende soorten. Ik heb: 'Heart burner taupe' die kost 8,95 euro en een grotere met tekst, maar die kan ik niet vinden op de site. Die kostte volgens mij ook rond de 8,95 euro. Je hebt zoveel verschillende soorten branders! Je hebt hele luxe, grote en kleine. Denk bijvoorbeeld aan huisjes, uilen en boeddha's. 
Ook zijn er scent warmers. Deze steek je in het stopcontact en dan wordt de chip langzaam verwarmt. Deze kun je volgens mij niet in de winkel kopen, alleen online.
Als je een chip hebt gekozen (ik heb de rode gekozen. Volgens mij is dit: 'Sugar plum') leg je hem in de brander, theelichtje aan, de chip gaat smelten en de geur wordt verspreid. 
Ik vind scent chips heel erg leuk om aan te zetten, maar alleen voor een feestje ofzo. Niet voor iedere dag. Ook is de geur heel sterk, soms te sterk. Als je een subtiele geur wil kun je beter een geurkaars pakken want scent chips ruiken heel sterk. Na 5 minuten ruikt heel de kamer naar die geur en binnen 1 uur hele huis. Wat je natuurlijk ook kan doen is de brander 10 minuten aanzetten zodat de geur langzaam wegtrekt en niet zo sterk is.
Scent chips zelf zegt dat het ook leuk is om meerdere chips bij elkaar te doen zodat je je eigen geuren samen kan stellen. Zelf zou ik dit niet doen. De chips verliezen hun geur namelijk best wel snel (na zo'n 2 avonden/4 uur branden) ruik je hem al niet meer zo sterk. Ook zijn de chips best duur, ga je ze bij elkaar gooien krijg je 3 sterke geuren samen, die snel geur verliezen en duur zijn.
Natuurlijk kun je ook gewoon waxmelts (chips) van andere merken gebruiken en iedere brander die je maar wil, als je er maar een theelichtje onder kan zetten en de chip in de brander kan leggen.
Wow, dat was een lang artikel. Ik hoop dat jullie het niet erg vonden. :) Scent chips zijn te koop bij Intratuin en de webshop van Scent chips. De doosjes kun je vullen in de winkel of op de webshop met verschillende geuren naar eigen keuze. Volgens mij liggen de prijzen voor een doosje met 6 chips rond de 4 euro.
Mijn favoriete geuren zijn: Vanilla, Strawberry, Cherry en Cranberry!

Hebben jullie Scent chips? Wat zijn jullie favoriete geuren?

Xoxo Fieke,

ps. Scent chips verkoopt ook, zeep, crèmes en nog veel meer dingen met een lekkere geur! 
 


Comments

04/02/2014 04:32

Oh ik dol op Scent Chips. Ik heb ze zelf ook vaak aan. Met kerst is Pine vooral heerlijk. Geuren mengen doe ik niet ze ruiken ieder voor zich al heerlijk. Ik haal de hard geworden wax eruit met een mesje. Een puntje van het mesje tegen de harde wax en het valt er in een blokje uit. Zo heb je ook geen risico op verbranden en het beschadigd de brander niet.

Reply
10/02/2014 01:42

Oke! Bedankt voor de tip dan ga ik dat eens proberen! Klinkt inieder geval niet zo omslachtig dan zoals ik het doe haha.

ReplyLeave a Reply