Hallo!
Omdat Anouk besloten heeft tijdelijk te stoppen met MooPolish omdat ze zich even wil concentreren op school en haar dieren enzo, dus ik wil haar post op zondag 'vervangen' voor een nailart! Dit omdat er veel om werd gevraagt in de enquete en omdat ik het gewoon heel leuk vind om te spelen met nagellak. Ik ben maar begonnen met iets wat relatief heel makkelijk is. Een ombre nailart!
Foto
Je 'benodigdheden'
Wat je nodig hebt:
- Minstens 2 verschillende kleuren nagellak (meer mag natuurlijk ook), hierbij kan je kiezen voor kleuren die 'dicht' bij elkaar ligggen of juist heel contrastrerende kleuren. Ik heb gebruikt: Hema - nummer 205, NYC - Greenwich village, Bourjois - Lavande esquisse
- Een spons, je kan alle soorten sponzen gebruiken die je wil (ik heb gewoon een keukenspons gebruikt), die was ik vergeten op de foto te zetten
- Een topcoat, om te zorgen dat het effect nog mooier overloopt
- Wattenstaafjes en een kwast om de restjes weg te halen
Foto
Geen zorgen, dit gaan we allemaal weghalen!
Je begint met je kleuren uitkiezen. Ik vond dit wel een leuke combinatie. Je draait alle potjes los en doet het op de volgorde die je wil op een spons. Dan spons je het (snel) op je nagels. Je zorgt dat alle plekken bedekt zijn en als het nodig is ga je er nog een keer overheen. Je hebt hiervoor wel best dekkende kleuren nodig, anders moet je een 'onderlaag' gebruiken na je basecoat. Wit of een van de kleuren die je gaat sponzen bijvoorbeeld.
Als het een beetje is opgedroogt breng je een topcoat aan. Als je dit meteen doet dan word het ombre effect nog mooier. Omdat je dan de nagellak een nog een beetje meer overloopt. Je moet wel goed opletten dat je kwastje dan vies kan worden. Daarom kun je een oude topcoat gebruiken of een kwastje van een potje wat je toch niet meer gebruikt. Deze heb ik bewaard toen ik het potje weggooide omdat ik dacht dat ik hem misschien kon gebruiken voor een nailart.
Natuurlijk heb je dan flink geknoeit op je nagelriemen, maar dit kun je heel gemakkelijk weghalen. Je doopt een wattenstaafje in de nagellak remover, dan haal je de grootste restjes weg. Dan doop je een kwastje in de nagellakremover en daarmee haal je de kleinste restjes weg. Je ziet nog steeds wat restjes, maar dit is al  een stuk beter. Eventueel kun je het nu nog een keer met een kwastje proberen weg te halen of met een removerpen.
Ik weet niet of het zo duidelijk is, eigenlijk is het heel simpel, maar je moet het even doorhebben.

Hebben jullie ooit een ombre nailart geprobeert?

Xoxo Fieke
 


Comments
Leave a Reply